Hvor mange dage er der til påske?

Påskeæg og blomster
Hvor mange dage er der til påske?
Henrik Andersen
-
09/03/2023
-

Glæder du dig til påske? Med de festligheder og traditioner, der følger med påsken, er der ingen tvivl om, hvorfor mange af os ser frem til denne tid på året. Uanset om du nyder tid med familien eller lækker mad, er påsken en god mulighed for at holde en pause og reflektere over livet og nyde samværet med familie og venner.

Men hvor mange dage er der til påske? Det er 36 dage til påskedag d. 31 marts 2024.

Påsken strækker sig over følgende dage: 25 marts 2024 – 01 april 2024.

Helligdage i påsken 2024 er: 28 marts 2024 (Skærtorsdag), 29 marts 2024 (Langfredag), 31 marts 2024 (Påskedag), 01 april 2024 (2. Påskedag).

Påsken falder i forskellige uger år for år, og det kan være alt lige fra uge 12uge 16.

Forbered dig til påsken i 2024 i god tid

At være vært for en påskefrokost kan være en givende og fornøjelig oplevelse, hvis den er planlagt ordentligt. Sørg for at begynde forberedelserne mindst en uge i forvejen.

Sammensæt en menu, der tager højde for forskellige diætkrav, f.eks. kødretter, glutenfrie retter og måske også vegetarvenlige muligheder.

Lav evt. en bordplan i forvejen, og pynt området med dekorationer med påsketema, der får dine gæster til at føle sig specielle.

Endelig skal du altid tjekke tilgængeligheden af alle de ingredienser, der er nødvendige til din påskefrokost, så du ikke oplever overraskelser ved middagstid. Med disse nemme trin i baghovedet bliver din påskefrokost noget, du sent vil huske!

Er du inviteret til påskefrokost, så kan du evt. medbringe en gave til værtsparret eller påskeæg til børnene. Du kan også sørge for at komme festligt klædt – f.eks. i en farverig og flot påskesweater.

Mangler du ideer til sjove aktiviteter i påsken?

Når påsken står for døren og du har inviteret til påskefrokost, er det en god ide at tænke på sjove aktiviteter, der kan underholde hele familien.

Det kan f.eks. være aktiviteter som en æggejagt i din egen baghave – som helt sikkert vil give smil på læben hos både store og små.

Hvis du har lyst til at være kreativ, hvorfor så ikke prøve at lave forskellige typer og størrelser af papmachéæg? Det vil ikke kun være en sjov aktivitet i sig selv, men det vil også give unikke og sjove dekorationer, som du kan hænge rundt i dit hjem bagefter. I kan evt. lave dette til en kokurrence, hvor der er præmier til den flotteste eller sjoveste påskedekoration.

For dem, der foretrækker udendørs aktiviteter i forårsvejret, kan en gåtur, og leg i det fri, være er en fantastisk måde at skabe varige minder med dine kære på!

Copyright 2024 - Pilanto Aps